Spis treści
- Opis
- Działanie
- Dawkowanie
- Skład
- Wartości odżywcze
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
OpisProdukty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, brukselka, kapusta włoska, zielona herbata, owies i oleje roślinne.
Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: pszenicy, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
DziałanieWitamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
DawkowanieOsoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza.
Składsubstancja wypełniająca (fosforany wapnia), otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza), witamina K (menachinon, zawiera soję i mleko), substancje przeciwzbrylające (sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych), dwutlenek krzemu), stabilizator (guma celulozowa usieciowana)
Wartości odżywcze | Składniki aktywne w zalecanej dziennej porcji do spożycia (1 tabletka): | %RWS* |
---|
Witamina K (menachinon-7) | 100 µg | 133 |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia | | |
Adres producentaMCO Health BV
Wormerweg 1
1311 XA Almere,
Netherlands
Infolinia: 800 174 902
Podmiot odpowiedzialnyMCO Health BV
Wormerweg 1
1311 XA Almere,
Netherlands
Infolinia: 800 174 902
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.