Spis treści
- Opis
- Działanie
- Dawkowanie
- Przeciwwskazania
- Skład
- Przechowywanie
- Informacje dodatkowe
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
Opis
NattAspin to suplement diety zawierający 100 mg nattokinazy (2000 FU, jednostek degradacji fibryny), enzymu który powstaje w wyniku fermentacji nasion soi z użyciem szczepu Bacillus subtilis. NattAspin został dodatkowo wzbogacony ekstraktem z owoców oliwki europejskiej, bogatym w hydroksytyrozol (jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy).
NattAsppin kapsułki stanowią wsparcie dla układu krwionośnego. Pomagają zapobiegać m.in. zakrzepom, udarom i hemoroidom. To także suplement diety na cholesterol.
Działanie
Nattokinaza działa jako silny enzym fibrynolityczny, pomagający w rozpuszczaniu skrzepów krwi. Chociaż w ludzkim organizmie istnieje kilka enzymów zdolnych do tworzenia skrzeplin, jedynym enzymem odpowiedzialnym za ich rozpuszczanie jest plazmina. Nattokinaza działa podobnie do plazminy, rozkładając fibrynę w skrzepach, co prowadzi do ich rozpuszczenia. Wspiera tym samym naturalne mechanizmy obronne organizmu.
Nattokinaza jest wskazana jako profilaktyka zakrzepicy, choroby niedokrwiennej serca, zawałów, udarów, zatorowości płucnej, zapalenia żył, hemoroidów i skrzeplin w oku. Może zapobiegać miażdżycy, działać przeciwutleniająco, obniżać poziomy trójglicerydów, cholesterolu LDL i podnosić poziom cholesterolu HDL. Jest również pomocna w leczeniu nadciśnienia, dzięki swojemu wpływowi na obniżenie ciśnienia krwi.
Dawkowanie
1 kapsułka dziennie 30 minut przed posiłkiem, popijając szklanką wody.
Przeciwwskazania
Ten środek spożywczy jest przeznaczony dla osób dorosłych, z wyjątkiem kobiet w ciąży i karmiących piersią. Osoby przyjmujące leki powinny spożywać produkt wyłącznie pod kontrola lekarza.
Skład
Zawartość w 1 kapsułce:Ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi - 100 mg,
w tym nattokinaza - 2000 FU*,
Ekstrakt z owoców oliwki europejskiej - 60 mg.
*FU - jednostka degradacji fibryny
Składniki: substancja przeciwzbrylająca - celuloza, ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi (zawierający nattokinazę), stabilizator – hydroksypropylometyloceluloza, ekstrakt z owoców oliwki europejskiej (Olea europaea L.), barwnik – węglan wapnia, woda, substancje przeciwzbrylające - dwutlenek krzemu i sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Informacje dodatkowe
Suplement diety NattAspin jest odpowiedni dla osób chorych na cukrzycę.
Nie zawiera laktozy i GMO.
Adres producenta
Valentis AG,
CH-6982 Agno - Lugano,
Szwajcaria.
Podmiot odpowiedzialny
Valentis Polska Sp. z o. o.
ul. Krakowiaków 50,
02-255 Warszawa,
Polska.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.