Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Działanie
- Skład
Opis
Produkt do stosowania w celu łagodzenia objawów chorobowych górnych dróg oddechowych takich jak:
- stan zapalny jamy ustnej i gardła spowodowany infekcją bakteryjną, wirusową lub grzybiczą,
Wspomagająco również przy:
- nadmiernym obciążeniu więzadeł głosowych,
- przesuszeniu błony śluzowej gardła spowodowanej np. oddychaniem suchym powietrzem (klimatyzowanym lub ogrzewanym).
Dawkowanie
Zaleca się stosowanie 1 pastylki do ssania do 4 razy dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Działanie
Substancje zawarte w preparacie Gardlox Manuislan zapewniają skuteczne nawilżanie błony śluzowej jamy ustnej i gardła przy jej podrażnieniu i suchości spowodowanej działaniem zbyt niskich lub wysokich temperatur, klimatyzacją, zanieczyszczeniami powietrza, a także w stanach podrażnienia więzadeł głosowych przy ich nadmiernym obciążeniu.
Poprzez tworzenie filmu ochronnego (mechanicznej bariery) na powierzchni błony śluzowej, preparat przywraca naturalną wilgotność, łagodzi obrzęk i wspomaga regenerację błony śluzowej jamy ustnej i gardła. Pomaga utrzymać prawidłowe, naturalne funkcje obronne błony śluzowej. Skutecznie poprawia jakość oddychania, pozostawiając jednocześnie uczucie lekkiego znieczulenia błony śluzowej gardła.
Zastosowana w preparacie innowacyjna formuła Manu-S-Protect, będąca mieszaniną starannie dobranych olejków eterycznych, w tym olejku Manuka, wspomaga regenerację bariery ochronnej błony śluzowej jamy ustnej i gardła, poprzez ograniczenie rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych w tym bakterii, wirusów lub grzybów.
Skład
Porost islandzki (Cetraria islandica), chrząstnica kędzierzawa (Chondrus crispus), prawoślaz (Althea officianlis), miód Manuka MGO 400+, D-pantenol, formuła Manu-S-Protect (zawierająca mieszaninę olejków eterycznych: Manuka, z drzewa herbacianego, cedrowy, lemonograsowy, lawendowy i tymiankowy ), witamina C, mentol, proszek pomarańczowy (zagęszczony sok pomarańczowy, maltodekstryna), naturalny aromat pomarańczowy, cukier, syrop glukozowy, kwas cytrynowy, woda.