Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Skład
- Przechowywanie
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
Opis
Intesta Pylostat saszetki to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w trakcie oraz po terapii eradykacyjnej Helicobacter Pylori.
Saszetki z maślanem sodu zawierają trzy składniki:
- Mikrootoczkowany maślan sodu - to opatentowany składnik umożliwiający stopniowe uwalnianie maślanu sodu na całej długości jelita. Maślan pełni bardzo ważne funkcje odżywcze w przewodzie pokarmowym zapewniając prawidłową budowę i funkcje komórek jelit, co zmniejsza ryzyko objawów niepożądanych antybiotykoterapii.
- S. boulardii CNCM I-3799 - żywy szczep drożdży niepatogennych przyczynia się do zmniejszenia skutków ubocznych antybiotykoterapii. Skuteczność i bezpieczeństwo S. boulardii podczas i po zakończeniu terapii eradykacyjnej H. Pylori zostały udowodnione w badaniach klinicznych.
- L. reuteri DSM 17648 - to inaktywowane bakterie, których skuteczność została udowodniona w badaniach klinicznych.
Intesta Pylostat saszetki na jelita przeznaczone są dla osób dorosłych.
Dawkowanie
Rekomendowana porcja dzienna lntesta Pylostat to 1 saszetka dziennie, najlepiej w trakcie głównego posiłku, podczas antybiotykoterapii oraz po jej zakończeniu.
lntesta Pylostat należy przyjmować bezpośrednio z saszetki, podczas głównego posiłku. Popić lub wymieszać z gęstym pokarmem np. jogurtem.
Składniki produktu są nierozpuszczalne w wodzie i innych napojach, dlatego nie należy mieszać ich z płynami.
Skład
Składniki: mieszanina całkowicie uwodornionych trójglicerydów kwasów tłuszczowych z oleju palmowego, maślan sodu, żywe drożdże Saccharomyces boulardii CNCM I-3799, inaktywowany szczep Lactobacillus reuteri 17648, naturalny aromat żurawinowy, substancja słodząca - acesulfam K.
Wartości odżywczeZawartość w 100 g / 1 saszetce:
Wartość energetyczna - 2482 kJ (594 kcal) / 68 kJ (16 kcal),
Tłuszcz - 53 g / 1,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 52 g / 1,4 g,
Węglowodany - 17 g / <0,5 g,
w tym cukry - 3 g / <0,5 g,
Białko - 8,4 g / <0,5 g,
Sól - 12,1 g / 0,33 g,
Sód - 4,8 g / 0,13 g,
Mikrootoczkowany maślan sodu - 73,5 g / 2 g,
w tym maślan sodu - 22 g / 0,6 g,
Saccharomyces boulardii CNCM 1-3799 - 178,4 g / 0,5 g (5 x 10^9 CFU*),
Lactobacillus reuteri DSM 17648 (inaktywowany - 7,3 g / 0,2 g.
* CFU - ilość jednostek tworzących kolonię.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze do 25°C. Chronić przed światłem i wilgocią.
Adres producenta
Biolek Spółka Z Ograniczoną Odpowiedzialnością,
Poznańska 12,
Macierzysz.
Podmiot odpowiedzialny
BIOTON S.A.,
Poznańska 12,
Macierzysz.