Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Skład
Opis
Olej z czarnuszki - właściwościW oleju z czarnuszki znajduje się szereg cennych składników odżywczych, w tym kwas oleinowy, linolowy oraz alfa-linolenowy, a także selen, sód, potas, biotyna, witamina E, beta-karoten, wapń, żelazo, cynk, saponiny i aminokwasy. Taka kompozycja wpływa na prozdrowotne właściwości produktu, jakimi są m.in.:
● łagodzenie kataru siennego,
● ułatwianie odkrztuszenia zalegającej w drogach oddechowych wydzieliny,
● wspomaganie leczenia schorzeń układu pokarmowego, w tym zakażenia Helicobacter Pylori,
● obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia tętniczego krwi,
● ochrona przed rozwojem cukrzycy typu II oraz miażdżycy,
● wzmocnienie odporności.
Olej z czarnuszki, można stosować również na skórę i włosy. Chroni przed poparzeniami słonecznymi i z powodzeniem łagodzi zmiany dermatologiczne, w tym łupież, trądzik, a także atopowe zapalenie skóry. Wcierany w skórę głowy w połączeniu z maskami lub odżywkami zapobiega nadmiernemu łysieniu. Olej z czarnuszki przyczynia się również do wzmocnienia włosów i sprawia, że są one mocniejsze.
Dawkowanie
Osoby dorosłe: jedna łyżeczka (5 ml) dwa razy dziennie, podczas posiłku. Olej z Czarnuszki Dr Gaja należy spożywać wyłącznie na zimno, nie jest przeznaczony do smażenia.
Można dodawać go do zimnych potraw, sałatek i surówek, ziemniaków. Nadaje potrawom intensywny, korzenny smak i aromat.
Nie zaleca się podgrzewania oleju, gdyż może to znacznie obniżyć właściwości odżywcze produktu
Skład
olej z nasion czarnuszki 100%
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.