Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Przeciwwskazania
- Skład
- Przechowywanie
- Wartości odżywcze
Opis
Nutramil Complex Protein baton o smaku kokosowym jest produktem wysokoenergetycznym i bogatym w białko. Stanowi kompozycje niezbędnych składników pokarmowych – białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, mikro- i makroelementów. Może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety.
Baton wysokoenergetyczny Nutramil Complex Protein to produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Ważna informacja:Produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Dawkowanie
Zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Przeciwwskazania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Nie stosować w galaktozemii.
Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Skład
32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, rybo_awina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna. Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Przechowywanie
Przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C.
Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.