Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Przeciwwskazania
- Skład
Opis
Babka jajowata spożywana jest razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
Dawkowanie
Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu:
1 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut.
Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw.
Należy przyjmować 2 razy dziennie - rano i wieczorem.
Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 litry płynu.
Przeciwwskazania
Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci.
Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.
Skład
100% babka jajowata łupina