Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Przeciwwskazania / Informacje o bezpieczeństwie
- Skład
- Wartości odżywcze
- Przechowywanie
- Informacje dodatkowe
- Ostrzeżenia
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
Opis
Diasip o smaku waniliowym to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Zawiera cukry i substancje słodzące. Diasip jest produktem zawierającym błonnik, kompletnym pod względem odżywczym.
Ważne informacje:- Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
- Stosować pod nadzorem lekarza.
- Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Dawkowanie
Diasip może być stosowany:- jako jedyne źródło pożywienia (7-10 butelek na dobę)
lub
- jako uzupełnienie diety (1-3 butelek na dobę).
O ile lekarz lub dietetyk nie zaleci inaczej.
Sposób użycia:- Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
- Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
- Najlepiej podawać schłodzony.
- Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.
Przeciwwskazania / Informacje o bezpieczeństwie
- Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
- Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
- Nie stosować u pacjentów z fruktozemią.
Skład
woda, izomaltuloza*, błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy (z mleka krowiego), dekstryna oporna na trawienie, celuloza), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), skrobia, laktoza (z mleka krowiego), białka mleka krowiego, izolat białka sojowego, aromat, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, wodorotlenek potasu), olej rybi, cytrynian potasu, chlorek choliny, wodorotlenek magnezu, wodorofosforan dipotasu, fosforan wapnia, barwnik (kurkumina), chlorek wapnia, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, stabilizator (karagen), substancje słodzące (acesulfam K, sól sodowa, sacharyny), mleczan żelaza(II), węglan wapnia, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferylu, karotenoidy - zawierają soję (beta-karoten, luteina, oleożywica likopenowa z pomidorów), glukonian miedzi(II), D-pantotenian wapnia, chlorek chromu(III), siarczan manganu, selenian(IV) sodu, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, nikotynamid, molibdenian(VI) sodu, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek potasu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina, *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Informacje dodatkowe
Produkt bezglutenowy. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt poddany obróbce UHT.
Wyprodukowano przez:N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia.
NUTRICIA Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa.
Diasip to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią. Stosować pod nadzorem lekarza.PHAM/19/01/2022.
Ostrzeżenia
Ważne informacje: Ostrzeżenie: Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Stosować pod nadzorem lekarza. Produkt odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat. Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat. Nie stosować u pacjentów z fruktozemią.
Adres producenta
Nutricia Polska Sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
Podmiot odpowiedzialny
Nutricia Polska Sp. z o.o.,
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
Serwis Konsumencki:
tel.: 22 55 00 155,
e-mail: serwis@nutriciamedyczna.pl
www.nutriciamedyczna.pl