Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Przeciwwskazania
- Skład
- Wartości odżywcze
- Adres producenta
- Podmiot odpowiedzialny
OpisWitamina K2 z natto 150 μg to źródło witaminy K. VitaMK7® to witamina K w formie menachinonu, który powstaje w opatentowanym procesie biofermentacji przy udziale Bacillus subtilis natto, bez użycia dodatkowych środków chemicznych. VitaMK7® w porównaniu do syntetycznych źródeł witaminy K wykazuje większą aktywność biologiczną (zawiera >99% all-trans MK7). VitaMK7® nie zawiera żadnych alergenów (w tym również soi) oraz charakteryzuje się bardzo wysoką stabilnością.
Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Produkt przeznaczony jest dla dorosłych.
DawkowanieSpożywać 1 kapsułkę dziennie w trakcie posiłku. Popić wodą (250 ml).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
PrzeciwwskazaniaNie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Spożywania produktu nie zaleca się kobietom w ciąży i karmiącym piersią.
Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol)
Składinulina, otoczka kapsułki: żelatyna, witamina K z natto vitaMK7 (menachinon)
Wartości odżywcze | Składniki w porcji dziennej 1 kapsułka |
---|
Witamina K vitaMK7 | 150,00 μg (200 % RWS)* |
Inulina | 285,00 mg |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia | |
Adres producentaPharmovit Dystrybucja Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością,
Kostrogaj 9D,
09-400 Płock,
Polska
www.pharmovit.pl
Podmiot odpowiedzialnyPharmovit Dystrybucja Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością,
Kostrogaj 9D,
09-400 Płock,
Polska
www.pharmovit.pl
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Nie należy stosować preparatu w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.