Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Działanie
- Skład
Opis
Naturalny regenerujący balsam Gładkie stopy do codziennej pielęgnacji, regeneracji, nawilżania i zmiękczania skóry stóp.
Oparty na masłach i biofermentach skutecznie zregeneruje i wygładzi skórę stóp. Naturalne składniki naprawcze intensywnie nawilżą i zmiękczają popętane pięty.
Kosmetyk zawiera 99% składników pochodzenia naturalnego oraz o niskim stopniu przetworzenia.
Dawkowanie
Sposób użycia:Nałóż krem na oczyszczoną skórę stóp.
Balsam stosowany rano i wieczorem sprawi, że stopy będą na co dzień gładkie. A jeżeli masz ochotę na SPA dla stóp, zrób im kurację, nakładając na nie grubszą warstwę kremu i nałóż bawełniane skarpety.
Działanie
Kluczowe składniki aktywne:Masło kokum silnie nawilża i regeneruje nawet najbardziej suchą i szorstką skórę. Stosowane regularnie zapobiega wysuszaniu skóry, wspomaga jej gojenie i pomaga leczyć pęknięcia.
Masło ucuuba jest naturalnym antyseptykiem, który skutecznie złagodzi podrażnienia.
Kompleks fermentowanych ekstraktów z soi, jemioły i imperaty cylindrycznej działa nawilżająco i odżywczo.
Ekstrakt z rośliny Buttleja Globosa wspomaga działanie naprawcze, przyspieszając wzrost komórek skóry.
Skład
AQUA, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, GLYCERYL STEARATE SE, SORBITOL, SQUALANE, LAURYL OLIVATE, BUTYROSPEMUN PARKII BUTTER, BRASSICA CARRPESTRIS SEED OIL, MYRISTYL MYRISTATE, GARCINIA IRLDICA SEED BUTTER, VIROLA SURINAMENSISSEEDBUTTER, THEOBROMA GRANDIFLORUM SEED BUTTER, CAMELINA SATIVA SEED OIL, SODIUM STEAROYL G1UTAMATE, CETEARYL GLUCOSIDE, LEVULINIC ACID, PENTYLENE G1YCOL, SACCHAROMYCES/VISCUM ALBUM (M.ISTLETOE) FERMENT EXTRACT, LACTOBACILLUS/SOYBEANFERMENTEXTRACT, SACCHARCMYCES/RATA CYLINDRICA ROOT FERMENT EXTRACT, BUDDLEJAG1OBOSALEAF EXTRACT, HYDROGENATEDSTARCHHYDROLYSATE, YEASTEXTRACT, PARFUM, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, SODIUM LEVULINATE, TOCOPHEROL,HEXAMIDINEOIISETHIONATE, PROPANEDIOL, SODIUMBENZOATE, POTASSIUM SORBATE, MA1TODEXTRIN, CITRICACID, SODIUMPHOSPHATE, LIN'ONENE, LINALOOL, CITRAL, EUGENOL.