Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Działanie
- Skład
Opis
Zastosowanie:Dzięki wysokiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych olej kokosowy świetnie nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach. Nie przypala się, nie jełczeje, a także nie zmienia smaku potraw. Z powodzeniem zastępuje nie tylko masło klarowane, ale również produkty do smarowania pieczywa czy pieczenia.
W kosmetyce stosowany jest jako środek nawilżający do twarzy i ciała, a także jako maseczka na włosy.
Dawkowanie
Kosmetyka: nanieść bezpośrednio na skórę, którą chcesz poddać zabiegowi i delikatnie masować.
Działanie
Olej kokosowy powstaje w procesie tłoczenia i rozgrzewania miąższu owoców palmy kokosowej. Olej ten w temperaturze poniżej 25°C ma formę stałą, koloru białego, o charakterystycznym, kokosowym zapachu.
To, co wyróżnia go spośród tradycyjnych olejów to brak utleniaczy oraz właściwości nawilżające, dzięki czemu znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale i w kosmetyce.
Skład
100% ekologiczny olej kokosowy Extra Virgin
Dane żywieniowe na 100 mlWartość energetyczna 3700kJ/884kcal
Tłuszcze 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 92g
Węglowodany 0g w tym cukry 0g
Białko 0g
Sól 0g