pozostałe
Kategorie
popularne
Leki i Schorzenia › Nietrzymanie moczu › Pieluchomajtki › 3 Stopień Chłonności |
Preparaty marki Mollers to głównie trany, pozyskiwane z ryb dorszowatych, w formie płynu lub kapsułek. Wśród produktów tej norweskiej marki znaleźć można również suplementy z kwasami omega – 3 dla dzieci w postaci żelek oraz dla dorosłych w kapsułkach.
Tran Mollers pozyskiwany jest z ryb dorszowatych. Producent zapewnia o jego odpowiedniej czystości i wysokiej jakości. Naturalnie w tranie znajdują się witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A, E, D) oraz kwasy omega – 3 (EPA, DHA). Dzięki takiej kompozycji tran wspiera odporność i pomaga w walce z infekcjami. Jego regularne stosowanie wspiera rozwój i funkcjonowanie układu nerwowego, kostno - stawowego oraz narządu wzroku. Trany Mollers stanowią świetne uzupełnienie diety w okresie jesienno – zimowym.
Warto wspomagać układ immunologiczny za pomocą tranu Mollers. Należy kurację rozpocząć we wrześniu i kontynuować do marca, a nawet kwietnia. Wsparcie odporności w tym czasie jest szczególnie ważne ze względu na znacznie mniejsze nasłonecznienie, niekorzystne warunki pogodowe oraz szalejące w tym czasie infekcje. Tran Mollers należy stosować raz na dobę, najlepiej bezpośrednio po posiłku. Ilość przyjmowanego preparatu powinna być adekwatna do wieku pacjenta, zgodna z zaleceniami producenta umieszczonymi na etykiecie każdego produktu.
Więcej informacji na temat tranu dla dzieci i innych preparatach na odporność znajdziesz tutaj >>
Tran ze względu na źródło pochodzenia ma specyficzny rybi posmak. Niekiedy zdarza się, że smak ten nie odpowiada dzieciom, ale także niektórym osobom dorosłym. Trany w płynie marki Mollers występują w różnych wersjach smakowych. Dodatek odpowiednich aromatów pozwala zamaskować nieprzyjemny posmak. Dzięki temu preparat łatwiej można podać maluchom. Dla dzieci warto sięgać po tran Mollers o smaku owocowym lub cytrynowym. Dla osób mających trudności z zaakceptowaniem smaku tranu producent marki Mollers stworzył preparat w formie kapsułek. W produkcie tym znajduje się najwyższej jakości skoncentrowany olej z ryb.
Olej rzepakowy, oliwa z oliwek, ryby i orzechy to bogate źródła kwasów omega. Czym są te związki i jak wpływają na organizm? Kto powinien je suplementować i w jakich dawkach?
Cukrzyca typu 3, określana również jako cukrzyca wtórna najczęściej jest konsekwencją chorób trzustki. Może mieć jednak też inne przyczyny. Jak wykryć cukrzycę typu 3? Jak objawia się ten typ choroby?
Jedną z pierwszych alergii pokarmowych, jaka pojawia się u niemowlęcia jest nietolerancja białek mleka krowiego. Problem dotyczy 2-3% populacji dzieci do 1. roku życia i zwykle ustępuje samoistnie. Niemniej jednak alergeny mleka krowiego mogą wywoływać szereg niepożądanych problemów zdrowotnych, tj. zmiany skórne, problemy trawienne, a w skrajnych przypadkach nawet wstrząs anafilaktyczny. Jak rozpoznać uczulenie na mleko u malucha? Kiedy wprowadzić do jego diety mleko hipoalergiczne i czy możliwe jest karmienie piersią dziecka z nietolerancją mleka krowiego?