Spis treści
- Opis
- Dawkowanie
- Działanie
- Skład
Opis
100% sok z owoców jeżyny fałdowanej (Rubus plicatus W.)
Dawkowanie
Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 14 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Działanie
Jeżyna należy do rodzaju Rubus, do którego zalicza się również maliny. Jeżyny są szeroko rozpowszechnioną grupą roślin, których mięsiste, dojrzałe owoce przyjmują fioletowoczarną barwę. Bezpośrednio wyciskany z owoców sok posiada charakterystyczny dla jeżyny smak, zapach i barwę. Sok może stanowić dodatek do aromatycznych, orzeźwiających napojów i koktajli o każdej porze roku.
Skład
Jeżyna 100% sok z owoców, rubusVital.
Pasteryzowany
Wartość odżywcza 100 ml soku:
wartość energetyczna (energia) – 106 kJ/25 kcal,
tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g,
węglowodany – 5,9 g, w tym cukry – 4,9 g,
błonnik – 0 g,
białko – 0 g, sól – 0 g.